Optimaal verzorgd

Teddy Dwerg tijdens haar maandelijkse kam beurt.

Of het nu gaat om het knippen van alleen nagels of ook een uitgebreide vachtverzorging, uw konijn of ander knaagdier is bij Trim totaal op de goede plek. Door een rustige omgeving en een rustige, vertrouwde aanpak blijft de behandeling een zo stressvrij mogelijke ervaring voor uw konijn.

Een behandeling op maat

Knaagdieren zijn er in verschillende soorten en maten en met verschillende vachten. Zo is er korthaar, langhaar en half langhaar. Met name de langhaar heeft veel vachtverzorging nodig, maar ook de half langhaar en de korthaar kunnen baat hebben bij een behandeling in de trimsalon. De kortharen kunnen bijvoorbeeld erg verharen en flinke plukken los haar op uw kleding achterlaten. De langhaar en half langhaar kunnen op hun beurt door het verharen veel last krijgen van (pijnlijke) klitten.

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk bij het trimmen van een knaagdier.

Door de vacht uit te dunnen zal door de mindere hoeveelheid haar en wol de vacht makkelijker te onderhouden zijn. Dit is voornamelijk prettig voor de langhaar en half langhaar. Deze behandeling is afhankelijk van de hoeveelheid vacht en zou 3 tot 4 keer per jaar nodig zijn.

Bij klitvorming die niet uitgeborsteld kan worden is scheren noodzakelijk. Hierbij word de beharing op de kop en poten zo veel mogelijk gespaard. Wanneer er enkel klitten op de buik, oksels en liezen te vinden zijn word alleen deze regio geschoren. Dit word vaak gecombineerd met het uitdunnen van de vacht.

Door het goed door kamen van de vacht zal de vacht minder snel klitten, dit dient op regelmatige basis gedaan te worden. Het kortharige konijn word door te kamen sneller door zijn rui periode geholpen. Afhankelijk van de dikte en het soort vacht word aangeraden deze behandeling 2 tot 4 keer per jaar te laten doen.

Door het laten inkorten van de vacht is het voor u als eigenaar makkelijker om de vacht te onderhouden. Het inkorten kan gedaan worden door middel van scheren of knippen. Wanneer er geen ernstige klitvorming aanwezig is word er vrijwel altijd gekozen om met een schaar in te korten. Dit heeft als reden dat knaagdieren van het scheren toch vaak stress ervaren. Het is te adviseren om de vacht om de 2 tot 3 maand te laten inkorten.

Goed om te weten

Omdat een knaagdier snel stress gevoelig is kan ik u vragen om bij de behandeling te blijven. Door uw aanwezigheid kan het dier daar steun van ondervinden. Ook wanneer een extra paar handen handig kan zijn kan ik u vragen om te assisteren.